BURHANİYE'YE, ESKİŞEHİR'DEN 2 BRONZ MADALYA”

BURHANİYE

Burhaniye, Ayşe Akpınar Kız Teknik ve Meslek Lisesi Yiyecek ve İçecek Hizmetleri bölümü Eskişehir Türk Dünyası 3. Uluslararası Aşçılık Şampiyonası”nda iki dalda bronz madalya kazandı.

Burhaniye, Ayşe Akpınar Kız Teknik ve Meslek Lisesi Yiyecek ve İçecek Hizmetleri bölümü 12. Sınıf öğrencisi Mert Pehlivan, “Eskişehir Türk Dünyası 3. Uluslararası Aşçılık Şampiyonası”nda iki dalda bronz madalya kazandı. 

Burhaniye Ayşe Akpınar Kız Teknik ve Meslek Lisesi Müdürü Saliha Demir, öğretmen ve öğrencilerini kutladı

Burhaniye ilçesi Ayşe Akpınar Kız Teknik ve Meslek Lisesi Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Bölümü 12. Sınıf öğrencisi Mert Pehlivan, 5–6 Ekim 2013 tarihlerinde Eskişehir Hicri Sezer Parkında Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı ve Aşpafed’e bağlı Eskişehir Profesyonel Aşçılar Derneğinin organize ettiği “Eskişehir Türk Dünyası 3. Uluslararası Aşçılık Şampiyonası”nda ‘Balık Gençler ve Tavuk Gençler’ dallarında iki bronz madalya kazandı.

 
Eskişehir Odunpazarı Belediyesi Hicri Sezer Parkında yapılan yarışmanın en büyük özelliği 10 ayrı mutfakta her defasında 10 ayrı ekip ve 10 ayrı usta kıyasıya mücadele edilmesiydi.

Yarışmada sırasıyla tavuk yemeği, balık yemeği, yöresel yemekler, taze makarna, yılın altın şefi ustalar ve gençler, yılın en iyi Meslek Lisesi ve üniversitesi, kuzu yemeği, master chef grand prix, sebze ve meyve oymacılığı, ekmek büfesi, yağ heykel, minimalist tatlı büfesi ve kutlama pastası gibi 20 dalda gerçekleştirildi.
Yarışmada yerli ve yabancı toplam 500 şefin katıldığı etkinlikte, Türkiye Aşçılar ve Pastacılar Milli Takımı, Özbekistan, Kırgızistan, Kazakistan ve Azerbaycan Aşçı Milli Takımları da yarışmanın son gününde birbirleriyle mücadele ettiler.


Eskişehir Uluslararası Aşçılık Şampiyonası her sene tekrarlanıyor ve yurt dışı ile Türkiye’nin her yerinden katılımlar oluyor.
Burhaniye - Ayşe Akpınar Kız Teknik ve Meslek Lisesi Yiyecek ve İçecek Hizmetleri bölümü 12. Sınıf öğrencisi Mert Pehlivan, ‘Balık Gençler ve Tavuk Gençler Kategorisinde’ yarışmaya katıldı ve her iki dalda bronz madalya kazandı.

Türkiye’nin her şehrinden ustalar ile meslek lisesi öğrenci aşçı ve üniversite öğrenci aşçılarının katıldığı " Eskişehir 3. Uluslararası Yemek Yarışması”nda dereceye giren öğrencileri ile gurur duyduğunu belirten Burhaniye Ayşe Akpınar Kız Teknik ve Meslek Lisesi Müdürü Saliha Demir,Bu başarı okulumuz öğretmenleri ile öğrencilerimizin ortak başarısıdır. Katılımcı öğretmen ve öğrencilerimi kutlarken, bu başarılarının devam edeceğini diliyorum” dedi.

Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti etkinlikleri kapsamında düzenlenen "3. Uluslararası Yemek Yarışması”nda dereceye girenlere çeşitli ödüller verildi.Enver DOLGUN-EDREMİT



  • Çarşamba 26.5 ° / 11.4 ° false
  • Perşembe 21.4 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 17.1 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu